PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
» How to grab the best coupon codes on the web?
Tue Apr 23, 2013 2:19 pm by lovelygirl

» How to find Coupon Codes with huge discount?
Fri Apr 19, 2013 4:33 pm by lovelygirl

» ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN
Thu Sep 13, 2012 6:49 pm by anaseven

» Home Improvement Cast Meet again 12 Years After The show Ended
Sat Oct 08, 2011 11:59 am by lovelygirl

» One Tree Hill Entourage House MD --Discount dvd
Wed Aug 24, 2011 3:11 pm by then2011

» Tips On Conversation Starters
Mon Aug 15, 2011 11:18 am by lily

»  Nightmare Tan Lines! What to wear to avoid them.
Sat Aug 13, 2011 11:28 am by lily

»  Flawless Wedding Photography for Your Special Day
Fri Aug 12, 2011 11:25 am by lily

» Debt Ceiling? What Debt Ceiling?
Thu Aug 11, 2011 11:44 am by lily

December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


Melayu Tidak Wujud

View previous topic View next topic Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by MR. OS on Sun Aug 09, 2009 1:21 pm

ehmmm....ada juga yg boleh diterima hasil r penulisan ini...bila kita rujuk kepada apa yg berlaku sekarang. Walaupun satu satu parti tu kata dia lah memperjuangkan bangsa Melayu..tp tak nampak secara keseluruhan dimana apa yg diperjuangkan...yg nampak kalau ada agenda tersendiri baru lah diperjuangkan...tp kalau tidak melibatkan agenda sendiri...mintak maap la...
byk isu yg telah ditinggalkan ...sbg contoh..bahas melayu...DBP seolah olah sudah kehilangan fungsinya..hanya ada pada nama...

sampai ari tu di debatkan pasal 'BELANJAWAN" jd "BAJET" pun ...tak boleh nak selesai isu tu

itu belum lg disentuh tanah dan hak org Melayu yg telah dihakis...tp yg herannya yg buat dasar ialah org Melayu sendiri...semuanya atas tiket pembangunan...kalau pembangunan tu dpt kat org Melayu balik tak per..ini dpt kat bangsa lain..pastu tempias pembangunan tu hanya dpt kat mereka yg bertanggungjawa utk membuat dasar....apa citer..




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by Aimran Aini on Mon Aug 10, 2009 10:40 am

Kita kenang balik la lagu Warisan tu. Banyak isu-isu bangsa yang boleh direnungkan semula dari lirik lagu tu. Siapa masih ingat? Ada sesiapa boleh bagi lirik penuh?
"Anak kecil main api,
Terbakar hatinya yang sepi,..

Aimran Aini
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Aimran b. Mohamed Yasin Aini
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-07-01
Hometown Location : Kampung Banjar, Teluk Intan, Perak.
Current Location : Seri Manjung, Perak
Profession : Teacher
Posts : 71

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by budak baik on Mon Aug 10, 2009 11:32 am

Anak Kecil Main Api
Terbakar Hatinya Yang Sepi
Airmata Darah Bercampur Keringat
Bumi Dipijak Milik Orang

Nenek Moyang Kaya Raya
Tergadai Seluruh Harta Benda
Akibat Sengketa Sesamalah Kita
Cinta Lenyap Di Arus Zaman

Indahnya Bumi Kita Ini
Warisan Berkurun Lamanya
Hasil Mengalir Ke Tangan Yang Lain
Pribumi Merintih Sendiri

Masa Depan Sungguh Kelam
Kan Lenyap Peristiwa Semalam
Tertutuplah Hati Terkunci Mati
Maruah Peribadi Dah Hilang

Kini Kita Cuma Tinggal Kuasa
Yang Akan Menentukan Bangsa
Bersatulah Hati Bersama Berbakti
Pulih Kembali Harga Diri

Kita Sudah Tiada Masa
Majulah Dengan Gagah Perkasa
Jangan Lalai Teruskan Usaha
Melayu Kan Gagah Di Nusantara (3x)

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by MR. OS on Mon Aug 10, 2009 12:29 pm

aku berani bet la bebudak sekarang tak tau lagu ni?....apatah lagi kalau nak belajar menyanyi lagu ni ..




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by enrique on Mon Aug 10, 2009 3:23 pm

crita pasal Han Too Ah..memang ada terdengar..someone doing research..n that book about the magnificient five..(all the Hans...) kat some library kat England...these 5 Hans..actually pandai berkungfu and pengiring to Princess Han Li Poh ..ikut critanyaa....

on the politik side....always politik..no parties in politik yg tak take advantage on any opportunity..tapi sbg penilai..(umum/public)..kena la pandai buat own analysis..nak terima pakai ker?...nak percaya ker?...betul ker kata dia ni?...really?..all is subjected to one personel interpretation...so, befikirlah dgn sewaras yg mungkin..sbb kita akan sentiasa ada own prejudis..bukan semua org di besarkan dlam suasana yg sama....so sikap, pemerhatian dan understanding about the same subjek pun akan berbeza...

enrique
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Ahmad Zubaidi
Year SPM : 1987
Join date : 2009-06-02
Hometown Location : Teluk Intan
Posts : 53

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by Aimran Aini on Tue Aug 11, 2009 12:45 pm

budak baik wrote:Anak Kecil Main Api
Terbakar Hatinya Yang Sepi
Airmata Darah Bercampur Keringat
Bumi Dipijak Milik Orang

Nenek Moyang Kaya Raya
Tergadai Seluruh Harta Benda
Akibat Sengketa Sesamalah Kita
Cinta Lenyap Di Arus Zaman

Indahnya Bumi Kita Ini
Warisan Berkurun Lamanya
Hasil Mengalir Ke Tangan Yang Lain
Pribumi Merintih Sendiri

Masa Depan Sungguh Kelam
Kan Lenyap Peristiwa Semalam
Tertutuplah Hati Terkunci Mati
Maruah Peribadi Dah Hilang

Kini Kita Cuma Tinggal Kuasa
Yang Akan Menentukan Bangsa
Bersatulah Hati Bersama Berbakti
Pulih Kembali Harga Diri

Kita Sudah Tiada Masa
Majulah Dengan Gagah Perkasa
Jangan Lalai Teruskan Usaha
Melayu Kan Gagah Di Nusantara (3x)

sebak hati bila terkenang lagu ni dan nengok anak2 melayu kat sekolah sekarang. apa akan jadi nanti? perlu kita hilang kuasa untuk mendapat kesadaran dqn bangun semula. aku rasa kena ada musibah tertentu untuk menyedarkan semula.

Aimran Aini
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Aimran b. Mohamed Yasin Aini
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-07-01
Hometown Location : Kampung Banjar, Teluk Intan, Perak.
Current Location : Seri Manjung, Perak
Profession : Teacher
Posts : 71

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by adibahambali on Wed Aug 12, 2009 10:55 am

musibah tu yg takut... kang tak pasey2 yg baik2 ni je yg kena tempias nye. yg nakey2 tu selamba jek.. tp kan imran, mcm ko mmg la hari2 berdepan dgn budak2 melayu yg melampo2 ni, so ko lebih terasa la. n dorg ni walopun umur baru setaun jagung tp dia punya pembawakan tu mengalahkan org tua... itu baru kat pulau pangkor.. ini kan pulak kat pekan2.. mcm kakak aku yg dah mengajo kat area KL tu, lg la.. mcm2 dia citer..

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by fishjoy on Wed Aug 12, 2009 2:09 pm

“Allah tidak akan sekali-kali mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan kaum tersebut sendiri yang mengubahnya”

fishjoy
KADET POLIS
KADET POLIS

Name : ZULKIFLY BAKRON
Year SPM : 1987
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Parit 1, Sungai Sumun
Current Location : Puchong
Posts : 107

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by adibahambali on Mon Aug 17, 2009 10:47 am

masyallah... mmg betui sgt le tu zol...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by blackcanary on Mon Aug 17, 2009 11:30 am

aku cuma nak komen sikit aje....sebenarnya kaum melayu ni mmg wujud...mereka kebanyakannya berasal dari sebelah Batu Bara, Sumatera...Kaum Melayu ni sama jugak macam jawa, banjar, bugis....
Masa aku kerja Street Lighting kat kelang dulu ada seorang pekerja ni cakap mcm melayu sebijik, tak ada slang indon pun...bila aku tanya..dia berasal dari batu bara...mmg kalau kita kaji, kebanyakan org batu bara ni mendarat kat Bagan Datuk....
Tetapi tiada sapa yg buat kajian terperinci tentang Batu Bara ni...

blackcanary
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : BADRUL HISHAM RAMLY
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kg. Bahagia
Current Location : Batu Caves,Rahman Putra @ Klang
Profession : cari duit
Posts : 225
Tahun SPM : apa benda ni...tumor aku tahulah

http://wwwblackcanary.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by hajime on Tue Aug 25, 2009 9:17 pm

baguih topik nie...ader sapa sapa boleh tambah details pasla bangsa melayu nie??aper pon...lagu anak kecil main api mmg mengusik kenangan lama di asrama putera...

hajime
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : MUHAMMAD SHUKRI ZULKEPLI
Year SPM : 1999
Join date : 2009-07-13
Hometown Location : TAMAN MANIK
Current Location : PUCHONG
Profession : SERVICE ENGINEER
Posts : 38

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by MR. OS on Wed Aug 26, 2009 12:14 am

utk pengetahuan....asrama putera yg lama telah dirobohkan.....




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Melayu Tidak Wujud

Post by Sponsored content Today at 5:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum