PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
» How to grab the best coupon codes on the web?
Tue Apr 23, 2013 2:19 pm by lovelygirl

» How to find Coupon Codes with huge discount?
Fri Apr 19, 2013 4:33 pm by lovelygirl

» ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN
Thu Sep 13, 2012 6:49 pm by anaseven

» Home Improvement Cast Meet again 12 Years After The show Ended
Sat Oct 08, 2011 11:59 am by lovelygirl

» One Tree Hill Entourage House MD --Discount dvd
Wed Aug 24, 2011 3:11 pm by then2011

» Tips On Conversation Starters
Mon Aug 15, 2011 11:18 am by lily

»  Nightmare Tan Lines! What to wear to avoid them.
Sat Aug 13, 2011 11:28 am by lily

»  Flawless Wedding Photography for Your Special Day
Fri Aug 12, 2011 11:25 am by lily

» Debt Ceiling? What Debt Ceiling?
Thu Aug 11, 2011 11:44 am by lily

December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


Menara Jam Condong

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Menara Jam Condong

Post by MR. OS on Wed May 20, 2009 2:00 am




Haa..kome tau ker citer pasei jam condong ni....kalau tak tau..bg tau ler..kaau tak tau...jangan buat buat tau...tanyer ler


Last edited by MR. OS on Thu May 21, 2009 2:14 pm; edited 1 time in total

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by SS398 on Thu May 21, 2009 1:11 pm

Kenapa ?

SS398
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Azman
Year SPM : 1981
Age : 52
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : Bt Jelutong, Shah Alam.
Posts : 60

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by MR. OS on Thu May 21, 2009 1:20 pm

apa yg kenapa?... Very Happy




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by SS398 on Thu May 21, 2009 1:22 pm

Kenapa jam tu condong ? ")

SS398
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Azman
Year SPM : 1981
Age : 52
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : Bt Jelutong, Shah Alam.
Posts : 60

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by MR. OS on Thu May 21, 2009 1:58 pm

ooo...asal tapak menara jam tu adalah sebuah terusan (jlln selat) yg dibina semasa zaman kegemilangan Mak Intan...peniaga yg membuka Pekan Mak Intan ni...terusan dibina bagi memmudahkan kapal kapal pedagang masuk membawa barang dagangan. Bila british masuk perak..dia tutup terusan ni dan kemudian dibinanya menara jam ini bagi tujuan manjadikannnya sebuah tangki air. Oleh kerana tanah ini adalah bekas terusan..maka ianya masih lembut dan bebanan air didalam tangki menara jamini telah menjadikan tanah u mendap dan tak stabil....itu yg buatkan dia condong...akibat dari mendapan tanah yg tak stabil




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by MR. OS on Thu May 21, 2009 2:15 pm

MR. OS wrote:





so...dah tau naper dia condong

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by blackcanary on Thu May 21, 2009 2:23 pm

kalau kau suruh zul bakron..tengok..arus mati-mati dia kat tak condong

blackcanary
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : BADRUL HISHAM RAMLY
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kg. Bahagia
Current Location : Batu Caves,Rahman Putra @ Klang
Profession : cari duit
Posts : 225
Tahun SPM : apa benda ni...tumor aku tahulah

http://wwwblackcanary.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by The White Wasp on Thu May 21, 2009 2:29 pm

dapat kat si Yus, dia kasik kopi janda mesti jadi lurus dan tegak

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by Haryati on Sun May 31, 2009 4:21 pm

Nak tahu sejarahnya layari web ni http://www.freewebs.com/telukintanprk/sejarahmenaracondong.htm

Haryati
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Haryati Mohamed Redzuan
Year SPM : 1992
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : TI, KL
Current Location : Kota Bharu
Posts : 15

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by fishjoy on Thu Jun 11, 2009 10:55 pm

aku tengok muka kao ni Bad condonnngggg jer, tapi kalau aku tepuk dahi kao tu harus betul balik, amacam

fishjoy
KADET POLIS
KADET POLIS

Name : ZULKIFLY BAKRON
Year SPM : 1987
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Parit 1, Sungai Sumun
Current Location : Puchong
Posts : 107

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by MR. OS on Wed Jun 17, 2009 6:32 pm

betui ker ko tgk condong.....ko sorang jer yg ttgk condong kut..yg lain tgk ok jer.... Razz




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by azroy77 on Sat Jun 20, 2009 12:49 pm

MR. OS wrote:betui ker ko tgk condong.....ko sorang jer yg ttgk condong kut..yg lain tgk ok jer.... Razz

ade x gambo jam nie same dulu-dulu....!!!teman ade tgk satu gambo jam nie dulu-dulu....x silap teman depan jam nie ade satu bulatan dan ade air pancut dekat bulatan tu....!!!org tu siap jual gambar tu kat mudah.com.my....

azroy77
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : azhari bin othman
Year SPM : 1994
Age : 39
Join date : 2009-05-29
Hometown Location : batu lapan teluk intan
Current Location : nottingham - kajang
Profession : banker
Posts : 47

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by MR. OS on Sat Jun 20, 2009 4:53 pm

kalau ada..ko paste kat kat sini....

dulu memang depan jam condong ni ada taman permainan...tempat bumbung biru sekarang




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by azroy77 on Sat Jun 20, 2009 6:02 pm

MR. OS wrote:kalau ada..ko paste kat kat sini....

dulu memang depan jam condong ni ada taman permainan...tempat bumbung biru sekarang

insyallah bro....cuba cari nanti...???

azroy77
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : azhari bin othman
Year SPM : 1994
Age : 39
Join date : 2009-05-29
Hometown Location : batu lapan teluk intan
Current Location : nottingham - kajang
Profession : banker
Posts : 47

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by The White Wasp on Mon Jun 22, 2009 5:18 pm


The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by MR. OS on Mon Jun 22, 2009 5:30 pm

The White Wasp wrote:

wah..lawa gak illustration ni




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by The White Wasp on Mon Jun 22, 2009 5:36 pm

tu tak habis sebenornye...tak larat...aku rasa kalau si Lusfi yang melukis sure lagi dasat

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by zakir on Sat Jul 18, 2009 9:53 pm

zul...apsal kampung yang aku tinggal tu, nama nyer batak rabit?
coba ko story skit kat generasi2 baru ni...

zakir
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : zakir husin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : batak rabit
Current Location : putrajaya
Profession : tanam pokok bawang
Posts : 33
Tahun SPM : ne ambek alagayireke ! romba-romba naller dey

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by Aimran Aini on Sun Jul 19, 2009 8:41 pm

aku ni kan dah 39 tahun. walaupun dah boleh naik kat atas tu, tak jugak naik naik sampai la ni. ingat masa kecik kecik dulu dalam umur 7 tahun mintak kat apak aku naik naik atas tu tapi pak kata tk boleh. sekarang sekali sekala bila balik kg anak aku 4 tahun tu kata nak naik atas tu, tapi kami tak pegi pegi lagi. kena buat rombongan pegi naik atas tu ni. lak mentua aku pun ada kata nak tengok menara tu. cuma bila datang dari sg buluh selangor tak lalu masuk tk intan apabila lalu jambatan sultan yusof ke arah Manjung.

Aimran Aini
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Aimran b. Mohamed Yasin Aini
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-07-01
Hometown Location : Kampung Banjar, Teluk Intan, Perak.
Current Location : Seri Manjung, Perak
Profession : Teacher
Posts : 71

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by blackcanary on Mon Jul 20, 2009 12:14 pm

MR. OS wrote:
The White Wasp wrote:

wah..lawa gak illustration ni

Bila tgk jam condong ni teringat dedulu...time tu aku tak ingat sama ada sekolah rendah atau sekolah menengah..(rasnya zul pun ada masuk kot)...pejabat pelajaran buat satu pertandingan melukis bangunan bersejarah utk sekolah Hilir Perak...benda yg boleg di lukis ialah...
-Jam Condong
-Balai Polis lama (yg dekat esso tu),
-Batu ajaib (yg kat T/light tu)
-Pejabat Pos

aku lukis balai Polis, yg susah atinya bila nak kaler sbb balai polis tu warna putih...bebudak zaman tu kalau kaler putih ni susah sikit nak kaler sbb sama aje kaler dgn kertas lukisan...

blackcanary
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : BADRUL HISHAM RAMLY
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kg. Bahagia
Current Location : Batu Caves,Rahman Putra @ Klang
Profession : cari duit
Posts : 225
Tahun SPM : apa benda ni...tumor aku tahulah

http://wwwblackcanary.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by Aimran Aini on Mon Jul 20, 2009 12:41 pm

Dah benang ni dah jadi tempat mengenang-ngenang, coba cerita sikit apa ke jadahnye ada batu besor kat traffic light nak masuk TEluk Intan tu. nCerita sapa tau, cerita. teman tak tau.

Aimran Aini
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Aimran b. Mohamed Yasin Aini
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-07-01
Hometown Location : Kampung Banjar, Teluk Intan, Perak.
Current Location : Seri Manjung, Perak
Profession : Teacher
Posts : 71

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by blackcanary on Mon Jul 20, 2009 12:47 pm

Aimran Aini wrote:Dah benang ni dah jadi tempat mengenang-ngenang, coba cerita sikit apa ke jadahnye ada batu besor kat traffic light nak masuk TEluk Intan tu. nCerita sapa tau, cerita. teman tak tau.

pegilah tgk kat batu tu....segan ye....kahkahkah...tak salah aku...batu tu cuma batu kenangan aje...dulu pernah baca apa yg tertulis tapi dah tetua ni...lupa pulak apa yg di baca

blackcanary
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : BADRUL HISHAM RAMLY
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kg. Bahagia
Current Location : Batu Caves,Rahman Putra @ Klang
Profession : cari duit
Posts : 225
Tahun SPM : apa benda ni...tumor aku tahulah

http://wwwblackcanary.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by Aimran Aini on Mon Jul 20, 2009 2:09 pm

blackcanary wrote:
Aimran Aini wrote:Dah benang ni dah jadi tempat mengenang-ngenang, coba cerita sikit apa ke jadahnye ada batu besor kat traffic light nak masuk TEluk Intan tu. nCerita sapa tau, cerita. teman tak tau.

pegilah tgk kat batu tu....segan ye....kahkahkah...tak salah aku...batu tu cuma batu kenangan aje...dulu pernah baca apa yg tertulis tapi dah tetua ni...lupa pulak apa yg di baca

Dah tetua nihh kalu pegi nak bac kat situ orang ingat giler pulak. tambah lagi kalu ada orang kenal kite.Tebal muka weh he he he.

Aimran Aini
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Aimran b. Mohamed Yasin Aini
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-07-01
Hometown Location : Kampung Banjar, Teluk Intan, Perak.
Current Location : Seri Manjung, Perak
Profession : Teacher
Posts : 71

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by The White Wasp on Mon Jul 20, 2009 2:16 pm

apasal dema tak nak luruskan menara condong tu?

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by enrique on Mon Jul 20, 2009 4:07 pm

weiii zal....nak luruskan jam condong tu..kira skrg ni macam..potong rambut kau short balik la...hilang la identiti...mcm sotong kau buang tangan lapan...

enrique
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Ahmad Zubaidi
Year SPM : 1987
Join date : 2009-06-02
Hometown Location : Teluk Intan
Posts : 53

Back to top Go down

Re: Menara Jam Condong

Post by Sponsored content Today at 5:47 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum