PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
» How to grab the best coupon codes on the web?
Tue Apr 23, 2013 2:19 pm by lovelygirl

» How to find Coupon Codes with huge discount?
Fri Apr 19, 2013 4:33 pm by lovelygirl

» ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN
Thu Sep 13, 2012 6:49 pm by anaseven

» Home Improvement Cast Meet again 12 Years After The show Ended
Sat Oct 08, 2011 11:59 am by lovelygirl

» One Tree Hill Entourage House MD --Discount dvd
Wed Aug 24, 2011 3:11 pm by then2011

» Tips On Conversation Starters
Mon Aug 15, 2011 11:18 am by lily

»  Nightmare Tan Lines! What to wear to avoid them.
Sat Aug 13, 2011 11:28 am by lily

»  Flawless Wedding Photography for Your Special Day
Fri Aug 12, 2011 11:25 am by lily

» Debt Ceiling? What Debt Ceiling?
Thu Aug 11, 2011 11:44 am by lily

December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


Jom Berbasikal

View previous topic View next topic Go down

Jom Berbasikal

Post by MR. OS on Thu May 21, 2009 1:42 pm

Haaa..beli le basikal kome..ghamei org suka berbasikal kat sini

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by blackcanary on Thu May 21, 2009 2:05 pm

aku mmg tgh racun bini aku nak kan basikal...balik kerja boleh pusing bkt rahman putra ke kuang...dah lama tak berbasikal ni...time sekolah dulu..main jugak basikal racing....sebelum tu...BMX...so..bolehlah joint abg man lepas ni....so rizal...apa lagi...jom kita cari basikal...kereta mahal boleh beli....basikal takkan tak mampu kot..

blackcanary
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : BADRUL HISHAM RAMLY
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kg. Bahagia
Current Location : Batu Caves,Rahman Putra @ Klang
Profession : cari duit
Posts : 225
Tahun SPM : apa benda ni...tumor aku tahulah

http://wwwblackcanary.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by The White Wasp on Thu May 21, 2009 2:09 pm

bad...kereta utang...basikal boleh bayar 9 tahun ke?

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by blackcanary on Thu May 21, 2009 2:13 pm

The White Wasp wrote:bad...kereta utang...basikal boleh bayar 9 tahun ke?

kahkahkah.....kau cakaplah dgn bebudak kau yg bulan depan gaji separuh aje....projek tak ada...duit tu...kau belilah basikal...

blackcanary
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : BADRUL HISHAM RAMLY
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kg. Bahagia
Current Location : Batu Caves,Rahman Putra @ Klang
Profession : cari duit
Posts : 225
Tahun SPM : apa benda ni...tumor aku tahulah

http://wwwblackcanary.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by The White Wasp on Thu May 21, 2009 2:19 pm

ya la tu...diaorang dah tunggang langgang kerja untuk aku tak ada cuti sabtu ahad untuk selama 5 bulan ni...karang tak pasal satu hari aku datang opis lengang dan kosong je....baru le aku kena tunggang basikal pegi keje

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by SS398 on Fri May 22, 2009 10:19 am

Kegiatan berbasikal ni sebenarnya mmg mahal. Bukan nak pandang rendah tapi kalau setakat beli basikal Le Run atau Raleigh yg rege RM500 tu, akan dapat penat je bila mengayuh. Sbb itu lah kena beli yg bersesuaian, sama ada road bike atau mountain bike.

Dr segi rege, biasanya yang elok ini ialah yg rege RM2K ke atas. Tapi bila pk balik, apalah sangat RM2K tu kalau nak bandingkan dgn kesihatan. Tambah pula umor kita dah mcm ni di mana kadar kolestrol dah tinggi. Jd sebelum apa-apa, kita usahalah dgn exercise macam ni.

SS398
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Azman
Year SPM : 1981
Age : 52
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : Bt Jelutong, Shah Alam.
Posts : 60

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by SS398 on Fri May 22, 2009 10:21 am

Kalau nak cari basikal second hand tengok sini

http://bicyclebuysell.com/

Cari yg dia tuilis Complete Bike

Jangan lupa beli helmet sekali ye.

SS398
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Azman
Year SPM : 1981
Age : 52
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : Bt Jelutong, Shah Alam.
Posts : 60

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by The White Wasp on Fri May 22, 2009 10:29 am

Menarik tu...dah tengok sikit...tapi apa advise on setup yang baik untuk budget kecil-kecilan dulu...let's say RM1000 ke bawah?

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by The White Wasp on Fri May 22, 2009 10:31 am

if I'm not mistaken yang kat dalam tu banyak 2nd hand kan...so harga asal diaorang mesti mahal...dan a good starting point untuk beginner macam kitaorang...?

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by SS398 on Fri May 22, 2009 6:32 pm

The White Wasp wrote:Menarik tu...dah tengok sikit...tapi apa advise on setup yang baik untuk budget kecil-kecilan dulu...let's say RM1000 ke bawah?

Rizal, setahu saya biasanya kalau budget under RM1K they don't talk about own setup or mix and match but they buy a complete bike terus.

Ini adalah sebab bike components memang mahal-mahal.

But rasanya kalau dalam RM1500 masih boleh dapat entry level bike jenama Giant (kaklau x silap le)

Boleh le parasan jadik Lance Amstrong sebab dia dulu kan pakei Giant Smile

SS398
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Azman
Year SPM : 1981
Age : 52
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : Bt Jelutong, Shah Alam.
Posts : 60

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by The White Wasp on Fri May 22, 2009 6:35 pm

kalau biking ni ada jenis-jenis basikal specific ke? Contohnya kalau jenis abang pakai...yang tu masuk hutan kan?

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by SS398 on Fri May 22, 2009 6:47 pm

Biasanya kalau untuk tujuan exercise dan rekreasi ada dua jenis je lah ... road bike (orang panggil basikal racing) dan mountain bike (MTB).

Road bike yang membongkok tu dan mountain bike (MTB) ialah macam basikal biasa tapi dia lebih utuh dan ringan dr basikal yg kita gunakan untuk ke sekolah dulu Smile.

To answer your question, yes MTB memang boleh guna utk masuk hutan or biasa term yang digunakan ialah "off road" mcm FRIM, Broga dll. Masa ni tayar berbunga akan digunakan.

Tapi MTB ni juga boleh diguanakan untuk road juga (panjant Genting Sempah, Janda Baik dll) dan masa ni tayar tanpa bunga (slick tyre) akan digunakan.

Apa kata pergi jalan-jalan dulu ke kedai basikal dan survey-survey. Jangan pergi kedai basikal biasa tapi pergi yg khusus jual basikal MTB ni ...

SS398
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Azman
Year SPM : 1981
Age : 52
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : Bt Jelutong, Shah Alam.
Posts : 60

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by The White Wasp on Fri May 22, 2009 6:52 pm

ok....bagus tu...rasanya yang paling dekat dengan tempat saya kat Taman Megah....rasanya Uptown Damansara pun ada...

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by zakir on Sun May 31, 2009 1:17 pm

aku mmg minat bab basikal ni...tak caya tanya bad...
baru2 ni niat hati nak cari ler basikal racing, aku pegi kedai basikal kat jalan ampang.terkejut aku...basikal racing harga sampai 23 ribu.ader ker patut handle jer...harga 600.
Paling murah pun (second hand 5 ribu).Potong stim abih...

zakir
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : zakir husin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : batak rabit
Current Location : putrajaya
Profession : tanam pokok bawang
Posts : 33
Tahun SPM : ne ambek alagayireke ! romba-romba naller dey

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by The White Wasp on Wed Jun 03, 2009 1:00 pm

kalau macam kita nak start tak payah la mahei-mahei...bior kita try entry level dulu

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by MR. OS on Wed Jun 03, 2009 1:22 pm

zakir wrote:aku mmg minat bab basikal ni...tak caya tanya bad...
baru2 ni niat hati nak cari ler basikal racing, aku pegi kedai basikal kat jalan ampang.terkejut aku...basikal racing harga sampai 23 ribu.ader ker patut handle jer...harga 600.
Paling murah pun (second hand 5 ribu).Potong stim abih...

haaa...ko cuba tanyer ju..basikal racing diadulu ada lagi kut...bukan takt rm5 ribu....kalau dia letak rm5.00 pun ..boleh minta tawar lagi...

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by zakir on Wed Jun 03, 2009 7:35 pm

kalu zaman bujang mungkin cuba beli..tp kini beso tanggungan...pendam ajer ler niat basikal brand GIANT ker TREK ker...
dapat bsikal tua pas tu modified cam basikal chachi dulu

zakir
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : zakir husin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : batak rabit
Current Location : putrajaya
Profession : tanam pokok bawang
Posts : 33
Tahun SPM : ne ambek alagayireke ! romba-romba naller dey

Back to top Go down

Re: Jom Berbasikal

Post by Sponsored content Today at 5:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum