PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
» How to grab the best coupon codes on the web?
Tue Apr 23, 2013 2:19 pm by lovelygirl

» How to find Coupon Codes with huge discount?
Fri Apr 19, 2013 4:33 pm by lovelygirl

» ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN
Thu Sep 13, 2012 6:49 pm by anaseven

» Home Improvement Cast Meet again 12 Years After The show Ended
Sat Oct 08, 2011 11:59 am by lovelygirl

» One Tree Hill Entourage House MD --Discount dvd
Wed Aug 24, 2011 3:11 pm by then2011

» Tips On Conversation Starters
Mon Aug 15, 2011 11:18 am by lily

»  Nightmare Tan Lines! What to wear to avoid them.
Sat Aug 13, 2011 11:28 am by lily

»  Flawless Wedding Photography for Your Special Day
Fri Aug 12, 2011 11:25 am by lily

» Debt Ceiling? What Debt Ceiling?
Thu Aug 11, 2011 11:44 am by lily

December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


Tempat lepak dan port makan sedap

Page 8 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Mon Mar 15, 2010 3:43 pm

ok apa... selambe je le. ini itik special... bukan itik cucuk punya... kalo aku ler kan, ok jek... boleh je bang... itik pun itik lah.... ahaks...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Mon Mar 15, 2010 3:55 pm

adibahambali wrote:ok apa... selambe je le. ini itik special... bukan itik cucuk punya... kalo aku ler kan, ok jek... boleh je bang... itik pun itik lah.... ahaks...
...ye lah ye lah..dah panggil bang tu terpakse le suke kan jugek...tp x bleh byk2 tau kang jd "ayam tak patuk itik tak sudu"hehehhhe

...tp knape yg selalu nmpk tu kurus2 je saiz nye sbb yg aku biasa beli boleh tahan beso dan nak dekat 50 hengget siap siang..masak kari uhhh

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Mon Mar 15, 2010 4:01 pm

wey.. kat mana ada juey hah? aku jenuh carik kat sini, siap gi batu gajah carik tp tak dpt2 le... pastu masa raya aritu, beli kat mak sedara, dia bela... balik wat kari gak le... mmg best le...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Mon Mar 15, 2010 4:12 pm

adibahambali wrote:wey.. kat mana ada juey hah? aku jenuh carik kat sini, siap gi batu gajah carik tp tak dpt2 le... pastu masa raya aritu, beli kat mak sedara, dia bela... balik wat kari gak le... mmg best le...
waaa serius ni ko peminat lauk itik...tp kan ada orang fobia aka geli bila sebut mkn itik tp aku ok je
kat sini aku kerap jugek beli ngan kwn melayu mak dia bela berjaga bukan jenih lio..bini aku masak kari pagi mkn ngan nasik impit tghari mkn ngan nasik mlm cicah roti fuhhh satu ekor tu tu mmg clear aku satu family sebat...sedappp lemak manis daging dia lain x mcm ayam peroi tp itik mmg mesra kunyah...haaa ujung minggu ni nak try lg le

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Mon Mar 15, 2010 4:17 pm

huishh... ye ke? besh nye... ish... ghase2 nye kan, boleh pos ke? ko frozen kan ler dulu pehtu korea kan... mmg jenuh carik kat sini, tak ada...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Mon Mar 15, 2010 4:25 pm

adibahambali wrote:huishh... ye ke? besh nye... ish... ghase2 nye kan, boleh pos ke? ko frozen kan ler dulu pehtu korea kan... mmg jenuh carik kat sini, tak ada...
alah ciannye...hari tu aku bwk dari melaka siap siang tp belum masak konon nak bodek mak mertua tp sasepen jugek takut dorang x brape minat tp wahhh bukan main teruje bila dah di kari kan..rebuskan jantung buatkan sambal belacan kalo takde pucuk betik pun ok perghhhh

berpppp oohhh menantu ku

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Mon Mar 15, 2010 4:30 pm

huish... mmg sedap le menu nye tp kalo pucuk betik, tak lalu le pasey nye pahit bebeno...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Mon Mar 15, 2010 4:34 pm

adibahambali wrote:huish... mmg sedap le menu nye tp kalo pucuk betik, tak lalu le pasey nye pahit bebeno...
byk khasiat pucuk betik tu..kang kalo jadik balik 1/5 nnt ko ingatkan aku...aku bwk balik itk ngan dragon fruit yg ko nak tu...bantei le ko nak masak ape

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Mon Mar 15, 2010 4:57 pm

yeay yeay... suka la.. baik nye ati ko kan... ok2, nanti aku ingatkan ko...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Mon Mar 15, 2010 5:12 pm

adibahambali wrote:yeay yeay... suka la.. baik nye ati ko kan... ok2, nanti aku ingatkan ko...
alah dah tpt ko susah nak dapat..aku bwk kan le..

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Tue Mar 16, 2010 10:47 am

harini kita citer lak pasal satu tmpt mkn ni... khas utk penggemar makanan eksotik... seperti... rusa, kancil termasuk lah landak... tmpt ni kat selangor...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Tue Mar 16, 2010 11:03 am

adibahambali wrote:harini kita citer lak pasal satu tmpt mkn ni... khas utk penggemar makanan eksotik... seperti... rusa, kancil termasuk lah landak... tmpt ni kat selangor...
ehh bukan ke ke ni binatang kawalan...kalo mkn senyap2 boleh le tp kalo smpi bukak restoran tu mmg kena kejau ngan... ape ke name badan tu lupa lak aku...mergas tua kot

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Tue Mar 16, 2010 11:12 am

tu la kan tp elok je dorg ni. restoran melayu tau. cina la yg plg suka pegi. kwn aku la yg pegi, tokey cina belanja. so, dia mkn le landak ni, dorg wat kari. dia kata mmg sedap sgt... pastu aku kata kat dia, mkn le, mcm dah takde binatang lain nak mkn... nanti tumbuh duri cam landak, baru tau... tak lama pastu kan, kwn aku bgtau aku dia kena allergy.. pasal landak tu le... haa.. kan dah kata....

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Tue Mar 16, 2010 11:19 am

landak buat rendang sedap...

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Tue Mar 16, 2010 11:21 am

sebut pasal itik...meh try foie gras (duck liver) kat La Bodega Pavillion atau Bangsar...

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Tue Mar 16, 2010 11:24 am

adibahambali wrote:tu la kan tp elok je dorg ni. restoran melayu tau. cina la yg plg suka pegi. kwn aku la yg pegi, tokey cina belanja. so, dia mkn le landak ni, dorg wat kari. dia kata mmg sedap sgt... pastu aku kata kat dia, mkn le, mcm dah takde binatang lain nak mkn... nanti tumbuh duri cam landak, baru tau... tak lama pastu kan, kwn aku bgtau aku dia kena allergy.. pasal landak tu le... haa.. kan dah kata....
ikut knowledge aku yg x seberape ni peminat eksotik biasanye spesis2 yg kuat kerja dan pentingkan kesihatan dalaman...tp mahal gile daa sbb tu sanggup seludup dari negara jiran

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Tue Mar 16, 2010 11:28 am

The White Wasp wrote:sebut pasal itik...meh try foie gras (duck liver) kat La Bodega Pavillion atau Bangsar...
bunyi mcm eksklusif sgt le...tentu mahal....ni ke yg tokei melayu yg ko ckp tu

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Tue Mar 16, 2010 11:32 am

kat melaka ni byk tp sume ca ya nun alip punye maaa dan kebanyakan nye jd pot org tak puasa melepak bulan ramadhan...view sgt cantik celah2 bangunan sejarah lama dan sblh river bank...penguatkuasa dtg terus terjun masuk sungai selamatkan diri

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Tue Mar 16, 2010 11:34 am

bukan... tokei melayu tu kat shah alam...ni kat kl...foie gras ni duck liver dah dibuat macam pate (lebih kurang macam butter) ...dia sapu kat roti... sedap beb...

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Tue Mar 16, 2010 11:41 am

The White Wasp wrote:landak buat rendang sedap...

timakasih je le... masak la apa pun...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Tue Mar 16, 2010 11:43 am

The White Wasp wrote:bukan... tokei melayu tu kat shah alam...ni kat kl...foie gras ni duck liver dah dibuat macam pate (lebih kurang macam butter) ...dia sapu kat roti... sedap beb...
aku caya kalo ko kata sedap bro...sbb teorinye kalo makanan asal dah apply cicah ngan roti maksudnya kesedapannya mmg pelbagai cth deghoyan makan gitu pun sedap buat bubo cicah roti pun sodappppp

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Tue Mar 16, 2010 11:44 am

The White Wasp wrote:bukan... tokei melayu tu kat shah alam...ni kat kl...foie gras ni duck liver dah dibuat macam pate (lebih kurang macam butter) ...dia sapu kat roti... sedap beb...

amacam medan... boleh ke kita try sesekali mkn ni... abg skap, jom...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Tue Mar 16, 2010 11:48 am

Jom...abang skap blanja....aircon dia dah berdozen juei

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by fishjoy on Tue Mar 16, 2010 1:49 pm

tolong bawak awek skali yer baru gua blanjer

fishjoy
KADET POLIS
KADET POLIS

Name : ZULKIFLY BAKRON
Year SPM : 1987
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Parit 1, Sungai Sumun
Current Location : Puchong
Posts : 107

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Tue Mar 16, 2010 1:55 pm

ok, ni info pasal restoran mknan eksotik tu...

RESTORAN SELERA RIMBA
KAMPUNG SUNGAI LEMBING
RANCANGAN BELIA 2
SUNGAI BESAR, SELANGOR.

** kalo dr highway (kl) exit kat behrang, amik kanan, pastu nampak balai polis behrang stesyen, masuk kiri... pastu terus je sampai ada simpang tulis gi sungai besar... kena lalu kampung2, utan2, lepas felda gedangsa lagi... tp sebelum felda suharto... pastu korg carik la sendiri ye... hehehe...

** ayam hutan, landak, kancil, rusa, kura2 (ni menu aku yg tambahkan)... hehehe...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by Sponsored content Today at 5:50 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum