PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
» How to grab the best coupon codes on the web?
Tue Apr 23, 2013 2:19 pm by lovelygirl

» How to find Coupon Codes with huge discount?
Fri Apr 19, 2013 4:33 pm by lovelygirl

» ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN
Thu Sep 13, 2012 6:49 pm by anaseven

» Home Improvement Cast Meet again 12 Years After The show Ended
Sat Oct 08, 2011 11:59 am by lovelygirl

» One Tree Hill Entourage House MD --Discount dvd
Wed Aug 24, 2011 3:11 pm by then2011

» Tips On Conversation Starters
Mon Aug 15, 2011 11:18 am by lily

»  Nightmare Tan Lines! What to wear to avoid them.
Sat Aug 13, 2011 11:28 am by lily

»  Flawless Wedding Photography for Your Special Day
Fri Aug 12, 2011 11:25 am by lily

» Debt Ceiling? What Debt Ceiling?
Thu Aug 11, 2011 11:44 am by lily

December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


Tempat lepak dan port makan sedap

Page 9 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Tue Mar 16, 2010 2:34 pm

Kura-kura? Huuih..khasiatnya mesti melambatkan segalanya kannnnn...

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Tue Mar 16, 2010 2:39 pm

The White Wasp wrote:Kura-kura? Huuih..khasiatnya mesti melambatkan segalanya kannnnn...
kalo aku dah pentium 4 pun boleh jd lmbt jgk ke

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Tue Mar 16, 2010 2:49 pm

ada jugak kebaikan melambatkan ni...jangan otak lambat dah la...sekarang aku rasa bukan pentium 4 ko dah terlambat...sekarang tak salah aku dah icore7

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Tue Mar 16, 2010 3:06 pm

The White Wasp wrote:Kura-kura? Huuih..khasiatnya mesti melambatkan segalanya kannnnn...

hehehe... takde lah, yg tu, kita yg ngengada tambah...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Tue Mar 16, 2010 3:15 pm

ooo...apa lagi makanan eksotik yang ada?

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Tue Mar 16, 2010 3:18 pm

The White Wasp wrote:ooo...apa lagi makanan eksotik yang ada?
aku tlg tanyakan soklan biase abg skap akan tanya..."pelayan nye eksotik tak"

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Tue Mar 16, 2010 3:27 pm

apa kata korg pegi la wat survey.... tgk sendiri....

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Tue Mar 16, 2010 3:28 pm

ala gi sorang tak beshhh

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Wed Mar 17, 2010 9:09 am

nak ikut nak ikut....

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 9:29 am

adibahambali wrote:nak ikut nak ikut....
akhirnya aku dah spi dah tpt ni.

duakupang.wordpress.com/.../selera-rimba-sajian-ala-jawa-banjar/

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by fishjoy on Wed Mar 17, 2010 9:31 am

budak baik wrote:
The White Wasp wrote:ooo...apa lagi makanan eksotik yang ada?
aku tlg tanyakan soklan biase abg skap akan tanya..."pelayan nye eksotik tak"
makasih Encik Hamdan,
itu pasal saya suka Encik Hamdan,
sayanggg... Encik Hamdan
eerrrrrrrr.......

fishjoy
KADET POLIS
KADET POLIS

Name : ZULKIFLY BAKRON
Year SPM : 1987
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Parit 1, Sungai Sumun
Current Location : Puchong
Posts : 107

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 9:36 am

fishjoy wrote:
budak baik wrote:
The White Wasp wrote:ooo...apa lagi makanan eksotik yang ada?
aku tlg tanyakan soklan biase abg skap akan tanya..."pelayan nye eksotik tak"
makasih Encik Hamdan,
itu pasal saya suka Encik Hamdan,
sayanggg... Encik Hamdan
eerrrrrrrr.......
alah biase le sekilas ikan di air tau jantan betina nye..ko pun selalu kluo laut dalam kan dah tentu lebih arif hehehehhe..salam bro wes ngombekh...orak metu nandi2 ka isuk2 ki lawang rejeki ombo bukak ee isuk2 ki

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 9:47 am


budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 9:48 am


budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 9:48 am


budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 9:49 am

[img]http://duakupang.files.wordpress.com/2009/05/image158.jpg?w=510&h=382[/img

Kenyang perut menjamah sajian yang enak. Landak Masak Rendang dan juga Rusa Masak Kicap. Berserta Air Kelapa Muda.

Ini entah kali ke berapa saya datang ke kedai ni. Selera Rimba, Sungai Lembing memang kedai yang agak popular sekiranya melalui jalan Sungai Panjang di Sungai Besar, Selangor. Lokasinya yang memang jauh di hulu tidak menghalang pelanggannya datang. Malah ada yang datang jauh dari Tanjung Malim untuk makan tengahari di sini.



Selain sajian-sajian eksotik, masakan di sini juga kebanyakannya bertemakan kampung. Dengan ulam-ulaman serta sambal yang bisa membuatkan kecur air liur. Antara yang digemari pengunjung di sini ialah Ayam Hutan Goreng Berempah.



Soal harga mungkin agak mahal, tetapi pada saya, sajian sebegini memang jarang didapati di bandar mahupun di tempat lain. Cuma sekiranya mahu singgah di sini untuk menikmati hidangan, seeloknya telefon dulu bagi memudahkan tukang masak menyiapkannya terlebih dahulu.



Maksudnya, tak lah bila kita sampai kat kedai tu, baru nak order masak landak, alamatnya kena menunggu lah dulu kan. Ikan yang ada di sini pun agak jarang disajikan oleh kedai lain seperti ikan Baung, ikan Sepat, ikan Tapah dan tak lupa juga Udang Galah.

Cakap banyak pun tak guna. Kalau teringin, boleh call saya, InsyaAllah saya akan bawa menjamu selera di kedai tersebut. Dari pekan Sungai Besar hanya lebih kurang 25km sahaja. Lebih kurang 30 minit perjalanan. Apa salahnya sekadar nak merasa kan.



Seorang rakan kerja saya pun sanggup datang dari Banting semata-mata hendak membeli dan menikmati Ayam Hutan Goreng Berempah. Mungkin populariti kedai ini meningkat setelah di war-war kan dalam Majalah Tiga. Apa-apa pun sesiapa yang teringin menikmati sajian ala Banjar dan Jawa. Sila lah.

Di sini saya sertakan bersama nombor untuk dihubungi. Kalau-kalau sesiapa teringin nak makan sajian eksotik yang halal. Lain la kalau nak makan Ular Goreng Berempah ke, Tenggiling Goreng Lada ataupun Beruang Masak Kicap.

Itu aku sendiri tak tau mana kedai nak pergi


Last edited by budak baik on Wed Mar 17, 2010 9:53 am; edited 2 times in total

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Wed Mar 17, 2010 9:52 am

huish... complete... byk nye gambo...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Wed Mar 17, 2010 9:55 am

fishjoy wrote:
budak baik wrote:
The White Wasp wrote:ooo...apa lagi makanan eksotik yang ada?
aku tlg tanyakan soklan biase abg skap akan tanya..."pelayan nye eksotik tak"
makasih Encik Hamdan,
itu pasal saya suka Encik Hamdan,
sayanggg... Encik Hamdan
eerrrrrrrr.......


eeee... geli geleman...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 10:05 am

....dah call tpt tu...owner tu kata premis dia ada tem n kodisen nye...ala2 dress kod gitu ygmane jate kena paka maca tarzen hok tino mace jane lo...hok nok sesua ke denge namo keda selero rimbo gitu....so amacam dib nak ikut jgk?????huhuhuhu

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Wed Mar 17, 2010 10:08 am

budak baik wrote:[img]http://duakupang.files.wordpress.com/2009/05/image158.jpg?w=510&h=382[/img

Kenyang perut menjamah sajian yang enak. Landak Masak Rendang dan juga Rusa Masak Kicap. Berserta Air Kelapa Muda.

Ini entah kali ke berapa saya datang ke kedai ni. Selera Rimba, Sungai Lembing memang kedai yang agak popular sekiranya melalui jalan Sungai Panjang di Sungai Besar, Selangor. Lokasinya yang memang jauh di hulu tidak menghalang pelanggannya datang. Malah ada yang datang jauh dari Tanjung Malim untuk makan tengahari di sini.



Selain sajian-sajian eksotik, masakan di sini juga kebanyakannya bertemakan kampung. Dengan ulam-ulaman serta sambal yang bisa membuatkan kecur air liur. Antara yang digemari pengunjung di sini ialah Ayam Hutan Goreng Berempah.



Soal harga mungkin agak mahal, tetapi pada saya, sajian sebegini memang jarang didapati di bandar mahupun di tempat lain. Cuma sekiranya mahu singgah di sini untuk menikmati hidangan, seeloknya telefon dulu bagi memudahkan tukang masak menyiapkannya terlebih dahulu.



Maksudnya, tak lah bila kita sampai kat kedai tu, baru nak order masak landak, alamatnya kena menunggu lah dulu kan. Ikan yang ada di sini pun agak jarang disajikan oleh kedai lain seperti ikan Baung, ikan Sepat, ikan Tapah dan tak lupa juga Udang Galah.

Cakap banyak pun tak guna. Kalau teringin, boleh call saya, InsyaAllah saya akan bawa menjamu selera di kedai tersebut. Dari pekan Sungai Besar hanya lebih kurang 25km sahaja. Lebih kurang 30 minit perjalanan. Apa salahnya sekadar nak merasa kan.



Seorang rakan kerja saya pun sanggup datang dari Banting semata-mata hendak membeli dan menikmati Ayam Hutan Goreng Berempah. Mungkin populariti kedai ini meningkat setelah di war-war kan dalam Majalah Tiga. Apa-apa pun sesiapa yang teringin menikmati sajian ala Banjar dan Jawa. Sila lah.

Di sini saya sertakan bersama nombor untuk dihubungi. Kalau-kalau sesiapa teringin nak makan sajian eksotik yang halal. Lain la kalau nak makan Ular Goreng Berempah ke, Tenggiling Goreng Lada ataupun Beruang Masak Kicap.

Itu aku sendiri tak tau mana kedai nak pergi

Jom Medan....

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Wed Mar 17, 2010 10:13 am

ish... ngenga de je, ada dress code konon... tak pedulik, nak ikut jugak, nak ikut nak ikut...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 10:20 am

adibahambali wrote:ish... ngenga de je, ada dress code konon... tak pedulik, nak ikut jugak, nak ikut nak ikut...
camna zal adib nak ikut jugak...aku no hal nak pakei mcm tarzan...biase ..skrg ni pun musim panas hohohohohoho

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by budak baik on Wed Mar 17, 2010 10:23 am

adibahambali wrote:ish... ngenga de je, ada dress code konon... tak pedulik, nak ikut jugak, nak ikut nak ikut...
..ko ni spesel la dib...jarang ada wanita melayu terakhir la ni suke pada bende2 eksotik ni...takut lg ada

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Hamdan Hassan
Year SPM : 87
Age : 46
Join date : 2009-05-19
Hometown Location : SELABAK
Current Location : MELAKA
Profession : jaga lab kat MMU...
Posts : 639

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by The White Wasp on Wed Mar 17, 2010 10:38 am

budak baik wrote:
adibahambali wrote:ish... ngenga de je, ada dress code konon... tak pedulik, nak ikut jugak, nak ikut nak ikut...
camna zal adib nak ikut jugak...aku no hal nak pakei mcm tarzan...biase ..skrg ni pun musim panas hohohohohoho
Aku pun no hal...boleh nayang one pack....

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by adibahambali on Wed Mar 17, 2010 10:43 am

... hahahaha... lawak nye. one pack pun ok la. senang nak handle..

ala medan... kalo aku tak mkn pun mknan eksotik tu, aku bleh mkn benda lain.... kan kan kan....

musim paneh ni mmg kena pakai yg ringkas2 je...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : adibah hambali
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location : taman seri ampang, ipoh
Profession : tukang buat mknan utk org mkn
Posts : 953
Tahun SPM : ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tempat lepak dan port makan sedap

Post by Sponsored content Today at 5:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum