PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
» How to grab the best coupon codes on the web?
Tue Apr 23, 2013 2:19 pm by lovelygirl

» How to find Coupon Codes with huge discount?
Fri Apr 19, 2013 4:33 pm by lovelygirl

» ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN
Thu Sep 13, 2012 6:49 pm by anaseven

» Home Improvement Cast Meet again 12 Years After The show Ended
Sat Oct 08, 2011 11:59 am by lovelygirl

» One Tree Hill Entourage House MD --Discount dvd
Wed Aug 24, 2011 3:11 pm by then2011

» Tips On Conversation Starters
Mon Aug 15, 2011 11:18 am by lily

»  Nightmare Tan Lines! What to wear to avoid them.
Sat Aug 13, 2011 11:28 am by lily

»  Flawless Wedding Photography for Your Special Day
Fri Aug 12, 2011 11:25 am by lily

» Debt Ceiling? What Debt Ceiling?
Thu Aug 11, 2011 11:44 am by lily

December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


GAJI IKUT KALENDER ISLAM

View previous topic View next topic Go down

GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by matjongket on Thu May 28, 2009 1:48 pm

AKU BARU TERBACA TD...KAN BEST KLU COMPANY AKU IKUT GAK


Kelantan negeri pertama akan laksana gaji ikut kalender Islam.

KOTA BHARU, 27 Mei :- Kelantan akan menjadi negeri pertama di malaysia bila perlaksanaan skim pembayaran gaji mengikut kalendar Islam oleh Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) tidak berapa lagi. YAB Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Dato' Nik Aziz Nik Mat mengumumkan perkara tersebut semasa melancarkan Skim Bantuan Imam Ghazali oleh Perbadanan tersebut di sini hari ini.

Beliau mengumumkan dasar tersebut akan dimulai pada bulan Rejab akan datang dan terdapat berpuluh syarikat berminat untuk mengikuti langkah tersebut.


matjongket
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Mohd Rizal Kamaruddin
Year SPM : 1992
Age : 41
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Teluk Intan Perak
Current Location : mid valley city KL
Profession : lepas mkn tido & lepas tido mkn
Posts : 22

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by MR. OS on Thu May 28, 2009 2:01 pm

nanti ada la...org team lg satu komen...mesti ada yg tak kena gak kalau pemimpin kg buat




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by matjongket on Thu May 28, 2009 2:11 pm

aku rasa tak de reason diorg nak bantah,
1-dpt pahala sebab ikut kalender islam
2-kita juga cuma ada 29 or 30 hari sebulan berbanding kalender biasa yg ada 30 or 31 hari....so gaji kita tiap2 bulan lebih awal.
3-dalam setahun pun tak sampai 365 hari klu ikut kalender org putih.
4-bila raya tak risau gaji awal or gaji lewat sebab mesti ujung ramadan dah dpt gaji punya utk persiapan raya.
5-keburukan kalender biasa ni, dlm setahun ada 52 minggu bermakna klu bahagi 4 minggu sebulan akan ada 13 bulan...tp gaji kita di byr cuma 12 bulan je...short sebulan tu beb.
any comment????

matjongket
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Mohd Rizal Kamaruddin
Year SPM : 1992
Age : 41
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Teluk Intan Perak
Current Location : mid valley city KL
Profession : lepas mkn tido & lepas tido mkn
Posts : 22

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by Haryati on Sun May 31, 2009 12:12 pm

Salam,
setuju, tapi complicated sikit la kalo dalam kerajaan ni. Gaji kerajaan memang dah ada jadual tetap, dalam surat tawaran kerja dah tetapkan gaji permulaan, pengambilan beribu-ribu orang. Bila 13 bulan kena buat pelarasan jadual, mungkin basic sikit daripada yg sekarang. Kalau gaji tetap macam sekarang kena tambah budget pulak. Lepas tu nak buat pelarasan untuk 1 juta kakitangan awam tu semua perlukan budget, samaada pengurangan atau penambahan, perbendaharaan sure hiruk pikuk. ate kome kan marah orang kerajaan ni pakei duit memanyak.
Mat, bab short sebulan, jgn la berkira sangat anggap jer sedekah atau menampung masa2 ngular kat opis, mana yg syubhah dapatlah dibersihkan.
Waallhualam.
Allah knows best

Haryati
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Haryati Mohamed Redzuan
Year SPM : 1992
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : TI, KL
Current Location : Kota Bharu
Posts : 15

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by zakir on Sun May 31, 2009 1:29 pm

maner usaha yg memertabatkan ugama mmg menakjubkan...pada zaman ni.mmg satu cabaran besar kalu nak dipraktikan time la ni...banyak halangan.Macam ler maser mula2 nak buat perbankan islam dulu.

zakir
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : zakir husin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : batak rabit
Current Location : putrajaya
Profession : tanam pokok bawang
Posts : 33
Tahun SPM : ne ambek alagayireke ! romba-romba naller dey

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by matjongket on Mon Jun 01, 2009 2:51 pm

Eleh..yati ni mentang2 org kerajaan mcm2 la alasan, baik la membazir skit bab nak mengira gaji org dr membazir buat projek2 tak berfaedah utk rakyat tp mengenyangkan kroni2 je. mula2 ni je kena ambik masa & tenaga kerja lebih skit, nti lama2 ok la.
Bab short sebulan tu, bkn la berkira sangat tp pada aku tu hak kita sebagai pekerja.
Baik nya ko sebab sedekah gaji sebulan setiap tahun kat kerajaan...klu aku 1 sen pun aku tak nak melain kan kerajaan tu betoi2 berjiwa akhirat yg takut kan ALLAH, baru diorg tu adil.

matjongket
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Mohd Rizal Kamaruddin
Year SPM : 1992
Age : 41
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Teluk Intan Perak
Current Location : mid valley city KL
Profession : lepas mkn tido & lepas tido mkn
Posts : 22

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by Haryati on Wed Jun 03, 2009 3:08 pm

hai marah ke? Kalo tak sanggup nak terima comment yg bertentangan dari ideologi ko jangan le buka kat forum. Ape orang kata.. kalau takut di lambung ombak jgn berumah dtepi pantai.

Haryati
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Haryati Mohamed Redzuan
Year SPM : 1992
Join date : 2009-05-20
Hometown Location : TI, KL
Current Location : Kota Bharu
Posts : 15

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by MR. OS on Wed Jun 03, 2009 3:18 pm

hissh....mana ada pantai kat teluk intan tu...sungei pak kalong ada ler...dia mana ada marah yati...sekadar bagi pandangan peribadi....
mat...cik kak yati ni sekadar bg pandangan as a government staff...setiap benda baru mesti ada feedbcak either dr internal or external....masing masing ada pro n cont dia...tak betul ke kome....

Surprised Very Happy Laughing Idea




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by matjongket on Wed Jun 03, 2009 4:23 pm

aku bkn marah..sj je nak naikkan semangat berforum, mcm ni la yg kita nak. segala pandangan dialu-alukan. tp org gomen mmg mcm tu pantang tegor skit udah tersentap..poyo lebih hehehee

matjongket
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Mohd Rizal Kamaruddin
Year SPM : 1992
Age : 41
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Teluk Intan Perak
Current Location : mid valley city KL
Profession : lepas mkn tido & lepas tido mkn
Posts : 22

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by MR. OS on Wed Jun 03, 2009 4:44 pm

wah..semakin panas forum ni....panas suam suam kuku tak per..jgn panas mcm pondok panas kat tempat undi cukup....kalau dah panas camtu...teman akan cuba sejukkan dgn ketui ais...

kalau ada yg panas tu...sejuk sejukkan badan...anggapla forum ni sebagai medan perbincangan yg berbentuk ilmiah serta ruang memanas kan badan pada setiap pagi

pihak MOD akan ambil tindakan ke atas mana mana perbincangan yg bakal mengguris hati org lain , yg akan membuat org termenung lama kat bilik termenung..., setakat panas suam suam kuku camni..kira orait la...

wassalam




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by The White Wasp on Thu Jun 04, 2009 11:10 am

ish...bab gaji ni memang sensitif....teman pun kalau boleh nak jugak rasa gaji ratus ribu seminggu macam orang main bola kat europe tu

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by blackcanary on Fri Jun 05, 2009 10:41 am

The White Wasp wrote:ish...bab gaji ni memang sensitif....teman pun kalau boleh nak jugak rasa gaji ratus ribu seminggu macam orang main bola kat europe tu

hoi...kaki bangku mana layak hoi....tapi kau apa kisah...kasi aje masuk projek bebanyak...lepas tu...kamu bayarlah gaji kamu tiap2 minggu

blackcanary
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : BADRUL HISHAM RAMLY
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-18
Hometown Location : Kg. Bahagia
Current Location : Batu Caves,Rahman Putra @ Klang
Profession : cari duit
Posts : 225
Tahun SPM : apa benda ni...tumor aku tahulah

http://wwwblackcanary.blogspot.com

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by The White Wasp on Fri Jun 05, 2009 11:15 am

ala jadi manager bola bukan payah main bola...kena tahu strategy dia je.... Bad nak projek banyak kena kamcing orang politik...kabel aku takat dawai lidi je...orang lain dah fibre optic...

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : RIZAL NOOR
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location : Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession : Jual sotong
Posts : 984
Tahun SPM : 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

Re: GAJI IKUT KALENDER ISLAM

Post by Sponsored content Today at 1:57 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum