PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
» How to grab the best coupon codes on the web?
Tue Apr 23, 2013 2:19 pm by lovelygirl

» How to find Coupon Codes with huge discount?
Fri Apr 19, 2013 4:33 pm by lovelygirl

» ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN
Thu Sep 13, 2012 6:49 pm by anaseven

» Home Improvement Cast Meet again 12 Years After The show Ended
Sat Oct 08, 2011 11:59 am by lovelygirl

» One Tree Hill Entourage House MD --Discount dvd
Wed Aug 24, 2011 3:11 pm by then2011

» Tips On Conversation Starters
Mon Aug 15, 2011 11:18 am by lily

»  Nightmare Tan Lines! What to wear to avoid them.
Sat Aug 13, 2011 11:28 am by lily

»  Flawless Wedding Photography for Your Special Day
Fri Aug 12, 2011 11:25 am by lily

» Debt Ceiling? What Debt Ceiling?
Thu Aug 11, 2011 11:44 am by lily

December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

View previous topic View next topic Go down

Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by Aimran Aini on Thu Jul 02, 2009 8:14 pm

Disebabkan aku ni cikgu dan mengajar di Perak, aku dapat jumpa ramai bekas cikgu-cikgu kita yang masih berkhidmat dalam pelbagai situasi.
Siapa yang tak ingat guru BI ni yang menjadi guru tingkatan 1/1 RK tahun 1983. Garang. No nonsense punya cikgu. Dia adalah guru BI yang menyemai rasa suka aku pada BI sampai aku sendiri menjadi guru BI sekarang. Her teaching was inspirational. Dia mengajar kita BI tahun tu sahaja tapi jodoh dia dgn aku tak berhenti di situ saja.
Fast fwd 15 th. Aku dah mengajar pun dan dilantik oleh JPN Perak untuk menjadi Jurulatih Utama (JU) untuk program Buddy Support System ke daerah2 di Perak. Aku diarahkan ke Hilir Perak untuk memberikan kursus kepada guru2 di daerah itu. Tempat smk Serikandi tk intan. Dalam 50 lebih guru2 tu adalah cikgu Norsham. Dari senyum dia aku dah tau dia kenal aku. Bila kami dpt bercakap kemudian dia kata 'I am so proud of you. You made it. Now look at you teaching me something new.' Kembang aku kejap.
Pada kursus itu juga, timbalan PPD Hilir Perak offer aku jawatan Pegawai Bahasa daerah, jawatan baru diwujudkan, atas kriteria yang aku ada: option BI, melayu, lelaki dan esp a local boy of tk intan. Aku menolak sbb aku terlalu muda sangat umor 27 time tu dgn hanya 5 tahun pengalaman. Mana orang nak respek pegawai macam tu. Kerja Language Officer memang penting kerana menjalankan pelaksanaan PPSMI pada peringkat awal. Aku lebih suka jadi guru BI biasa saja yang dipanggil Jpn untuk menjadi JU negeri bg subjek BI.
Aku dapat tau kemudian yg cikgu Norsham diarahkan untuk mengisi jawatan tu sehinggalah sekarang.
Sebagai JU untuk BI kami sering berjumpa di hotel2 tempat kursus sebab salah satu tggjwb LO adalah menjadi urusetia kursus anjuran jpn.
Dulu anak murid, and now what? A colleague. Susah nak adjust tu. Paling segan ialah bila dia membahasakan dirinya Kak Sham. Aduh, cannot la. Aku rasa aku tak hormat guru BI yang aku paling hargai dengan menggelarnya begitu. Aku bagitau dia yang aku akan tetap panggil dia cikgu sampai bila2 walaupun dia dah jadi pegawai di ppd.
So to Cikgu Norsham, I take my hat off for you. I adore and honour you. Thank you for the inspiration. Lots of love.

Aimran Aini
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Aimran b. Mohamed Yasin Aini
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-07-01
Hometown Location : Kampung Banjar, Teluk Intan, Perak.
Current Location : Seri Manjung, Perak
Profession : Teacher
Posts : 71

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by MR. OS on Thu Jul 02, 2009 8:40 pm

Masa form 1 tu..mmg angin satu macamkat cikgu ni...dah la kita baru masuk sekolah menengah ...fuhh...garang giler cikgu ni.......tp..entah kenapa..tiada rasa benci kat pn norsham ni..dulu form 1..masih cik lagi....sekarang ni..rasa rindu lak nak jumpa dia..bukan apa..nak bgtau dia..yg aku ni dah boleh berkomunicate dlm b.i...hasil dr didikan dia caj 5 cakap english dia....


Last edited by MR. OS on Fri Jul 03, 2009 2:05 pm; edited 1 time in total




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by Aimran Aini on Fri Jul 03, 2009 6:29 am

Ko ingat lg tak masa daduk buat satu list enquiry fasal yuran dan itu ini. Dia mengamuk bukan main lagi. Dia tak suka cara tulis macam, tanya direct lagi baik. Bila dah jadi cikgu ni aku rasa kerja dia tu tak siap lagi. Bila orang tanya, hangin le dia. Daduk lak tu yg tanya. Tp kan macammana nak tanya direct kat dia. Dah le kena cakap dlm bi, tak ngelabah dibuatnya. Masa tu aku ingat std yang betul confident boleh communicate in english adalah Malek dan Anita Balakrishnan. Aku takat masa tu, reading-can do, listening-able, writing-moderate,speaking-hampeh, menggagap. Tp motivation high. Kalau cikgu norsham baca komen kita ni tentu dia terusik jiwa.

Aimran Aini
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Aimran b. Mohamed Yasin Aini
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-07-01
Hometown Location : Kampung Banjar, Teluk Intan, Perak.
Current Location : Seri Manjung, Perak
Profession : Teacher
Posts : 71

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by MR. OS on Fri Jul 03, 2009 1:57 pm

Alhamdulillah....aku baru jeer bercakap kat dgn pn norsham....sonok giler dia ada ex student cari dia balik...n she so proud dgn kiter semua.....walaupun dah almost 25 years after last dia ngajor kiter....kita masih n ingat lagi dgn dia n sudi telfon dia lagi....




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by Aimran Aini on Sun Jul 05, 2009 10:43 am

MR. OS wrote:Alhamdulillah....aku baru jeer bercakap kat dgn pn norsham....sonok giler dia ada ex student cari dia balik...n she so proud dgn kiter semua.....walaupun dah almost 25 years after last dia ngajor kiter....kita masih n ingat lagi dgn dia n sudi telfon dia lagi....

Good work Mr OS. cheers

Dia dah pun jadi member forum ni. kan best kalau kita dapat kumpul cikgu-cikgu kita dulu masuk dalam forum ni. aku akan cari nombor Pn Saadul Adzima. katanya dia dah jadi pengetua. Cikgu norsham tentu ada banyak lagi no kawan-kawan cikgu dia.

Aimran Aini
PENGAWAS ASRAMA
PENGAWAS ASRAMA

Name : Aimran b. Mohamed Yasin Aini
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-07-01
Hometown Location : Kampung Banjar, Teluk Intan, Perak.
Current Location : Seri Manjung, Perak
Profession : Teacher
Posts : 71

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by daduk on Thu Jul 09, 2009 12:14 pm

ada ke kes tu. x ingat le plak. yang ingat pasal denda 5 sen dan 10 sen tu haha

daduk
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Join date : 2009-05-18
Posts : 23

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by Nor Akmar on Fri Jul 10, 2009 12:43 am

Ya Allah> Seronoknye dngor cerite you all pasal Cikgu Norsham tu> Kelas dulu nomad so selalu le lambat masuk kelas dia kadang2 dia tunggu kelas lain kite masuk kelas lain marah dia.

Nor Akmar
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Nor Akmar Shah Minan
Year SPM : 1984
Age : 49
Join date : 2009-06-03
Hometown Location : Padang Tembak, TI
Current Location : Sek 13 Shah Alam
Profession : Orang suruhan
Posts : 20
Tahun SPM : 1984

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by MR. OS on Fri Jul 10, 2009 11:59 pm

haaa..ni gambor dia masa teman form 1...yg hujung tu kak nizakan....yg belakang kiri tu kak akmar...belakang kanan tu kak raja nazirah




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by Nor Akmar on Sat Jul 11, 2009 7:22 am

Betul lah tu dik. Eee... Bestnya tengok gambor lama ni. AKak nak sgt kalau boleh dapat koleksi Azizian. Tak ingat tu persatuan apa. Rasanya Persatuan Geografi kot. Yg sebelah Nani tu Taiping Sila - kat mana le dia la ni..kenapalah dulu akak tak appreciate majalah Azizian sampai satu pun tak ada.la ni baru le teringat..

Nor Akmar
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : Nor Akmar Shah Minan
Year SPM : 1984
Age : 49
Join date : 2009-06-03
Hometown Location : Padang Tembak, TI
Current Location : Sek 13 Shah Alam
Profession : Orang suruhan
Posts : 20
Tahun SPM : 1984

Back to top Go down

Re: Pn Norshamsiah bt Hassan Basri

Post by Sponsored content Today at 5:49 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum