PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
» How to grab the best coupon codes on the web?
Tue Apr 23, 2013 2:19 pm by lovelygirl

» How to find Coupon Codes with huge discount?
Fri Apr 19, 2013 4:33 pm by lovelygirl

» ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN
Thu Sep 13, 2012 6:49 pm by anaseven

» Home Improvement Cast Meet again 12 Years After The show Ended
Sat Oct 08, 2011 11:59 am by lovelygirl

» One Tree Hill Entourage House MD --Discount dvd
Wed Aug 24, 2011 3:11 pm by then2011

» Tips On Conversation Starters
Mon Aug 15, 2011 11:18 am by lily

»  Nightmare Tan Lines! What to wear to avoid them.
Sat Aug 13, 2011 11:28 am by lily

»  Flawless Wedding Photography for Your Special Day
Fri Aug 12, 2011 11:25 am by lily

» Debt Ceiling? What Debt Ceiling?
Thu Aug 11, 2011 11:44 am by lily

December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

View previous topic View next topic Go down

ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by MR. OS on Wed Aug 26, 2009 12:29 am

Semasa balik ke Teluk Intan pada 23.8 .2009 baru ni...teman lalu le kat asrama putera yg lama kat jln maharaja lela ( ex student lama pernah duduk sini)

Teman terkejut dan sedih sebab tgk asrama putera yg menjadi rumah kedua buat sebahagian pelajar pelajar smsaa suatu masa dulu telah dirobohkan. walaupun teman bukannya warga asrama tetapi teman terasa juga nostalgia asrama tu......

Ni teman ada sertakan sedikit gambor yg sempat teman rakam masa sesi perobohan tu dilakukan. Menurut kata cina yg temaan jumpa kat asrama tu...dia kata tapak asrama tu akan dijadikan politeknik...betui ker idok,...teman tak pastikan..




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by MR. OS on Wed Aug 26, 2009 12:43 am











PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by eynol on Wed Aug 26, 2009 3:06 am

Terima kasih sebab beri info, sedih jugak rasanya bila tengok gambor tu, banyak kenangan disitu.

eynol
BUDAK BUDAK SEKOLAH
BUDAK BUDAK SEKOLAH

Name : Ainul Mazlan Shafii
Year SPM : 1984
Age : 49
Join date : 2009-06-06
Hometown Location : Bagan Datoh
Current Location : Bandar Darulaman, Jitra,Kedah
Profession : Project Mgr.
Posts : 7
Tahun SPM : 1984

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by zulamin on Fri Aug 28, 2009 9:06 pm

Aku baru balik TI hari khamis (semalam) dan tengok dah jadi padang jarak padang tekukur dah.

zulamin
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : ZULKIFLI AMIN BIN ABDUL JALAL
Year SPM : 1984
Age : 49
Join date : 2009-05-30
Hometown Location : SABAK BERNAM. SELANGOR
Current Location : SHAH ALAM. SELANGOR
Profession : BERNIAGA KECIK-KECIK
Posts : 10
Tahun SPM : 1984

http://groups.yahoo.com/group/SMSAATI/

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by MR. OS on Sat Aug 29, 2009 12:39 pm

nasib baik sempat gak ambil gambar seelum jd padang jarak tekukur




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by team debat 2003 on Mon Aug 31, 2009 7:24 pm

owh nasib baik teman tk duk hostel tue..tk de ilang memori sgt.huhu

team debat 2003
BUDAK BUDAK SEKOLAH
BUDAK BUDAK SEKOLAH

Name : MOHD FITRI B ABDUL MUTALIB
Year SPM : 2003
Age : 30
Join date : 2009-08-11
Hometown Location : KUALA LUMPUR
Current Location : BALAKONG, SELANGOR
Profession : BANKERS
Posts : 5

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by hajime on Tue Sep 01, 2009 1:45 pm

owh..nie asrama kat belakang tu yerk..akuyg balik bminggu lepas nie tak tau plak dah roboh..tq abang OS...saya tak sempat dok situ..masa saya masuk asrama abang abang dr asrama nie baru joint kami kat asrama jalan sultan abdullah..kalau diorang tgk nie sure sedey sgt sgt

hajime
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : MUHAMMAD SHUKRI ZULKEPLI
Year SPM : 1999
Join date : 2009-07-13
Hometown Location : TAMAN MANIK
Current Location : PUCHONG
Profession : SERVICE ENGINEER
Posts : 38

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by MR. OS on Tue Sep 01, 2009 2:44 pm

tu la...asrama tue mmg byk memori utk senior senior yg penah duk situ...nostalgia dia lebih...tak pecaya tanyer ler abg abg senior yg peghonah tinggei kat situ...apa cier nkei dee kat situ...

utk yg baru...mungkin ler tak rasa nostalgia asrama tu kan...cuma makcik teman..masa dia sekolah convent...dia antara penghuni yg pernah menetap di asrama yg di jln sultan abdullah (asrama putera sekarang)




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by hajime on Wed Sep 02, 2009 9:43 am

asarama putera yg kat sultan abdullah tu dulu ASPURI ker?cer cherita sket sejarah hostel yg roboh tu..pastu camner leh pindah g hostel jalan sultan abdullah tu..dulu mmg Raja muda n sultan( lelaki) and raja muda+Sultan+convent ( pompuan ) campur kan ..adik adik nie nak tau...heheh

hajime
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Name : MUHAMMAD SHUKRI ZULKEPLI
Year SPM : 1999
Join date : 2009-07-13
Hometown Location : TAMAN MANIK
Current Location : PUCHONG
Profession : SERVICE ENGINEER
Posts : 38

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by MR. OS on Wed Sep 02, 2009 1:34 pm

setahu teman sepanjang teman mula bersekolah....hostel yg kena roboh tu ialah hostel student lelaki bebudak sultan. Ttg mix dgn student raja muda tu teman tak pasti..tp mungkin gak sebab dulu kat sekolah sultan tu ..ada 2 sekolah iaitu sek raja muda musa utk form 1 sapei form 3..pastu sek sultandr form 4 sampei form 5. mungkin masa tu student dua dua sekolah share hostel kut. lepas sekolah raja muda kar pekan baru tu siap..so..deme pindah le ke sana..and sekolah sultan dah full dr form 1 sampei form 5. kantin yg tempat kome makan tu sebenornya kantin sek raja muda musa...kantin sekolah sultan ialah sebelah kws perhimpunan sekarang dah jadi kelas...

tentang asrama kat jln sultan abdullah tu...asalnya ialah asrama bebudak pompuan yg diuruskan oleh sekolah convent...and bebudak sultan pun ada yg dok kat situ...ghasernya...start tahun 88 kut, bebudak asrama putera pindah kat situ bila asrama puteri kat belakang sekolah tu siap.

tu le citernya...kalaum ada yg nak tambah atau membetulkan fakta...siler ler




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by daduk on Sat Sep 05, 2009 5:11 pm

Alahai, byk sgt kenangan kt asrama tu, daripada seindah2 kenangan ke seburuk2 kenangan.
Teman membesar, menjadi dewasa, menang dan tumpas di bangunan itu yang longkangnya berbau masam sejak mula menjejak kaki sehingga jejak ditinggalkan tanpa kembali.
terkejut gak, tapi ye le... nak terlampau melankolik pun x guna gak sebab kena hadapi realiti.
Realiti yang memungkinkan segala kenangan silam terus terpadam, dibangkitkan cuma dalam bayangan fikiran yang semakin kelam.
Hanya foto, mungkin...dapat menceritakan kembali segala suka duka bekas penghuninya,
betapa bangunan itu menyaksikan harapan menggunung, semangat bergelora untuk mengecap kejayaan tetapi dibayangi kegilaan mengecap keasyikan kehidupan remaja.

daduk
KETUA DARJAH
KETUA DARJAH

Join date : 2009-05-18
Posts : 23

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by MR. OS on Tue Sep 08, 2009 1:56 pm

fuhh..daduk sekarng dah main falsafah




PRODUK PENGHIAS KELENGKAPAN RUMAH BUATAN BUMIPUTERA, HUBUNGI MR. OS @ ZUL (019-2117248)
PENGEDAR DIPERLUKAN, PENGHANTARAN DIBUAT MELALUI KURIER,
sila lawati www.kedaizns.com

MR. OS
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name : Zulkarnain Mohamed Shaharuddin
Year SPM : 1987
Age : 46
Join date : 2009-05-16
Hometown Location : Taman Jaya
Current Location : KEPALA BATAS , PENANG
Profession : NGANTOR SOGHAT
Posts : 662
Tahun SPM : ATE..MOH LE KITA BERGEBANG KAT SINI

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by boy313 on Mon Aug 20, 2012 5:00 am

sedihnya....
kepada dak2 dorm a thun 2001,smoga kita akan bertemu ag.
ketua dorm a aspura 2001. (abg darus)

boy313
BUDAK BUDAK SEKOLAH
BUDAK BUDAK SEKOLAH

Name : MOHD LOKMAN HAKIM BIN ZAINUN (ABG DARUS)
Year SPM : 2003
Join date : 2012-08-20
Hometown Location : KUALA LUMPUR
Current Location : PANTAI DALAM
Profession : SECURITY
Posts : 1
Tahun SPM : 2003

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by anaseven on Thu Sep 13, 2012 6:49 pm

ade askar hantu woo. ade askar jopun berkawat dkt ctu. hehe.
dulu pernah tinggal dkt hostel tu (campur dgn bdk2 sek raja muda musa. bdk raja muda musa naik beskal gi sekolah tu) sblm dpt msk kelas RK then pindah ke hostel skrg. (jln sultan abdullah) kwsn tu brutal amat. ade byk kolam yg x diketahui fungsinya dkt blakang hostel blok 2 & 3. bila hujan banjir dkt padang bola, sbb sebelah kwsn kastam ade mini paya. kira jd kolam tadahan air la. jd warden akan pasang pam penyedut air, alirkan ke longkang besar ke ke sungai perak. bila main bola di padang yg sama, musti bukan main bola la...mcm main lecah la.huhu.

aku pernah kena sakat hantu ms dkt situ. ade dgr org berkawat. mmg seram. kata senior, tu tmpt kem askar jepon tido & seksa org ms zaman perang dlu. ntah la. ade jgak senior nampak askar jopun berkawat dkt pdg tu. tp xdpt dipastikan kesasihnya la. tp yg aku kene mmg real la. aku pn conclusion sendiri, maybe kolam yg aku critekan awal td...tempat pancung org jepun...jeng2.

hari sabtu aktiviti lapang adalah tangkap ikan haruan dalam longkang. maybe sbb air paya msk longkang, ikan tu tu msk skali. hidup bebas dgn aman damai. aku & kekawan je mengkaco bilaukan deme. maklum la org kg, pantang nmpk ikan2 ni. tp the fact is, walaupun aku cuma 2 bln lbh je dkt ctu, tp mmg best. byk memory la. senior deme amat la bgs samada senior dr sultan abd aziz mahupn raja muda musa. dr hal agama sampai benda lain le. (dkt ctu aku br blajo sujud sahwi & dgr lagu heavy metal buat akali pertama)bila pindah ke asputra, mmg rs hampeh & ade kenangan pahit dlm hati tak dpt dibuang. batch kami ade kenangan pahit yg sukar nk cuci@clorox dan seangkatan dengannya. tu sbb bila dinner alumni hari tu, bila ade tido dkt hostel, aku jd skit, tak tau nk kata hape, rs hampeh. tp ni bkn cite psl asputra kan? . so hostel lama ni mmg bg byk kenangan termasuk kena pergi pintu 10 utk beli sabun & sebagainya.

good bye hostel lama raja muda musa. terima kasih pada kamu.

anaseven
BUDAK BUDAK SEKOLAH
BUDAK BUDAK SEKOLAH

Name : Anas Syukri Mohd Mahfoz
Year SPM : 1998
Join date : 2009-10-16
Hometown Location : Kg Gajah, Perak
Current Location : Shah Alam, Selangor
Profession : Logistic Execuitve
Posts : 1

Back to top Go down

Re: ASRAMA PUTERA TELAH DIROBOHKAN

Post by Sponsored content Today at 5:51 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum