PENGUNGUMAN PENTING

1. GRAND REUNION AZIZIAN 2010 - 1 MAY 2010. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-activities-f6/dinner-alumni-smsaa-teluk-intan-t141.htm

 

2. SUMBANGAN PENGHAWA DINGIN UNTUK SURAU SEKOLAH. SILA KLIK DI BAWAH

    http://azizian4ever.forumotion.com/ex-smsaa-news-announcement-f5/sumbangan-penghawa-dingin-di-surau-sekolah-t123.htm#2316

Latest topics
August 2014
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

Poll

ATE ..KOMER...JOIN KER ..DINNER NI....

83% 83% [ 25 ]
3% 3% [ 1 ]
13% 13% [ 4 ]

Total Votes : 30


RESIPI - MEE KUNG FU

View previous topic View next topic Go down

RESIPI - MEE KUNG FU

Post by adibahambali on Tue Aug 11, 2009 10:32 am

Ok.. ni ada resipi yg senang sebeno nye walopun nampak cam byk beno brg2, tp cer tgk betui2... n paham kan... cepat n senang, mebbe bleh buat utk buka posa tak lama lagi...

** to Zol Bakron - tak sesuai la aku rasa utk ko ni... byk lemak, kaborhidrat, minyak, tpg, sayur, perencah... hehehe. ampun tok... anak cucu tompang bg resipi jek..




Bahan-bahan
Bahan A
500 gm mee kuning
5 biji telur [ dipukul]

Bahan B
100 gm udang basah [buangkan kulit]
150 gm ayam [dihiris]
1 biji panjang fish cake [potong nipis]
3 ulas bawang putih [dicincang]
100 gm brokoli [dipotong]
100 gm bunga kobis [dipotong]
100 gm carrot [potong kecil dan panjang]
5 tangkai baby corn
2 sudu besar minyak masak
2 s/b tepung jagung ]
1 cawan air ] bancuhkan
1 cawan air rebusan ayam
2 s/b sos tiram
1 s/b lada sulah
garam
minyak
Cara Memasak
1. Panaskan minyak dan goreng telur dan mee dalam kuantiti sikit [satu portion untuk 1 pinggan] hingga agak garing. Ketepikan.
2. Tumis sedikit bawang putih hingga agak garing dan masukkan ayam, udang dan fish cake.
3. Masukkan air rebusan ayam bersama lada sulah, sos tiram, baby corn dan carrot.
4. Masukkan tepung jagung yang telah dicampur air dan kacau-kacau supaya tepung tidak bergentel.
5. Campurkan brokoli dan bunga kobis. Tutup api dan kacau.
6. Tuang kuah ke atas mee dan hidangkan. Sedap dimakan panas-panas.


** ekceli, kalo korg tak nak ikut semua bahan2 yg di tulis tu pun boleh, ikut selera sendiri la senang citer... this is just an idea of preparing something yg kita rasa cam susah je nak buat... nak senang beli je... tp tak de thrill la...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name: adibah hambali
Year SPM: 1987
Age: 44
Join date: 2009-05-18
Hometown Location: Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location: taman seri ampang, ipoh
Profession: tukang buat mknan utk org mkn
Posts: 953
Tahun SPM: ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: RESIPI - MEE KUNG FU

Post by budak baik on Tue Aug 11, 2009 4:51 pm

uihhh alo kwn bepinau mata tulisan meghah...nak bg resepi cam marah je..ekceli dib kalo mkn slalu ada kebarangkalian pandai kung fu tak...or takut si pembuat kena kung fu kalo tak sedap

budak baik
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name: Hamdan Hassan
Year SPM: 87
Age: 44
Join date: 2009-05-18
Hometown Location: SELABAK
Current Location: MELAKA
Profession: jaga lab kat MMU...
Posts: 639

Back to top Go down

Re: RESIPI - MEE KUNG FU

Post by adibahambali on Tue Aug 11, 2009 5:07 pm

muahahaha... saje je bg korg berpinau mata...

eemm.. aku ghase kan, mebbe lelama bleh pandai kungfu. kalo idak pun kena kungfu... mana2 satu pun ok tu...

adibahambali
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name: adibah hambali
Year SPM: 1987
Age: 44
Join date: 2009-05-18
Hometown Location: Kampung Padang Tembak, Teluk Intan
Current Location: taman seri ampang, ipoh
Profession: tukang buat mknan utk org mkn
Posts: 953
Tahun SPM: ipoh mali talak sombong

http://dmuffinsfan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: RESIPI - MEE KUNG FU

Post by The White Wasp on Tue Aug 11, 2009 6:10 pm

ala si Zul Bakron tu dalam senyap pun dia tapau jugak...

The White Wasp
KETUA PREFEK
KETUA PREFEK

Name: RIZAL NOOR
Age: 44
Join date: 2009-05-16
Hometown Location: SEMESTI Batu 8 (dulu) sekarang tak boleh balik
Current Location: Kalau tak kat Shah Alam, Kelana Jaya
Profession: Jual sotong
Posts: 984
Tahun SPM: 1987

http://www.fluorescentsquid.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum